Projecte d'atenció integral al menor (PAIM)
Dirigit a menors de 3 a 18 anys i les seves famílies, que pateixen o poden patir dificultats socials i/o educatives com són la descolarització, l'absentisme, infants amb risc d'abandonament o abús, amb necessitats educatives especials, joves amb conductes predelinqüents i antisocials, inici en el consum de drogues, etc.
Programa d'atenció a situacions de risc en l'adolescència (PASRA)
Dirigit a joves de 12 a 18 anys, en els quals concorren algunes de les situacions següents:
- Situació de risc greu: desestructuració familiar i/o inexistència de límits i control, consums freqüents d'alcohol i/o drogues per part d'algun membre de la família.
- Absentisme escolar greu: períodes importants d'absentisme amb múltiples expulsions.
- Situacions de conflicte: transgressió de normes, comportaments agressius i/o generadores de conflicte.
Es porta a terme a nivell preventiu i de control de problemàtiques.
Policia referent - Unitat de Menors
La Unitat de Menors o Policia Referent va néixer de la col¿laboració entre el Departament de Serveis Socials i la Policia Local, per tal de poder tractar les problemàtiques que afecten aquesta part de la població d'una manera més globar i informada.
La Unitat està formada per dos policies, destinats al treball amb els menors d'edat que cometen infraccions com amb els que es troben en situació de desemparament i risc (consum de drogues, abandó de llar, absentisme escolar, botellot...). Aquesta Unitat pretén ser un referent per als joves, els pares i per a qualsevol persona que tingui coneixement d'alguna qüestió relacionada amb els menors d'edat
L'objectiu principal és prevenir i reduir les situacions de risc en l'adolescència. Aquesta Unitat forma part d'un equip de professionals en matèria de menors d'edat, els quals treballen coordinadament per a la resolució d'una problemàtica concreta, tant en casos individuals com en cas de problemàtiques socials relacionades amb menors
La Unitat s'encarrega d'informar, assessorar i involucrar als pares dels menors amb els quals s'està treballant (tant infractors com perjudicats o necessitats). Se'ls informa de les intervencions perquè així puguin actuar en conseqüència. Amb més informació, millor educació. Així mateix, tant pares com fills també reben assessorament sobre les possibilitats i els serveis que els ciutadans tenen al seu abast.
El marc legal d'aquesta Unitat es basa en les següents normatives:
- Llei orgànica 1/1992, de 21 de febrer, sobre protecció de la seguretat ciutadana. Aplicada al consum i tinença de drogues, així com la tinença d'armes blanques.
- Llei 16/2006, de 17 d'octubre, de règim jurídic de les llicències de les Illes Balears. Aplicada per a controlar l'entrada i permanència dels menors d'edat en els establiments públics, així com la venda d'alcohol en els mateixos.
- Llei 17/2006, de 13 de novembre, integral de l'atenció i dels drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears. Aplicada per a tractar les possibles situacions de risc o desemparament dels menors.
- Ordenança de convivència de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany. Aquesta és la mes utilitzada per la Unitat del Policia Referent, ja que permet als pares dels menors infractors substituir les sancions pecuniàries per treballs en benefici de la comunitat. Les infraccions més nombroses són el consum de begudes alcohòliques (Botellades), la degradació de l'entorn urbà (grafits i pintades), baralles, assetjaments, amenaces...
CONTACTAR. POLICIA LOCAL 971 340 830 - 971 343 911 / policia@santantoni.net POLICIA REFERENT 971 348 779 / policiareferente@santantoni.net SERVEIS SOCIALS 971 340 003.
Curs d'aprenentatge professional inicial (CAPI)
Constitueix una oferta de formació professionalitzadora no regulada, organitzada per l'Ajuntament de Sant Antoni. El projecte està finançat per la Conselleria d'Educació i Cultura i el Fons Social Europeu.
Pensat per a joves d'entre 16 i 21 anys que no hagin assolit els objectius de l'Educació Secundària Obligatòria i que no tinguin titulació de formació regulada.
Pensat per a joves d'entre 16 i 21 anys que no hagin assolit els objectius de l'Educació Secundària Obligatòria i que no tinguin titulació de formació regulada.
Programa d'intervenció socioeducativa ALTER
Està destinat a l'alumnat matriculat a l' ESO d'edats compreses entre 14 i 16 anys, amb dificultats greus d'adaptació a l'entorn escolar, motivades per unes condicions especials de caràcter social, personal o familiar i en situació de risc d'exclusió escolar i social.
El programa es desenvolupa al llarg del curs escolar. Els alumnes tenen classes pràctiques, en empreses, i teòriques, en aules externes.
El programa es desenvolupa al llarg del curs escolar. Els alumnes tenen classes pràctiques, en empreses, i teòriques, en aules externes.